Kraamzorg

Voor en tijdens de bevalling komt er heel wat op je af, en heb je na deze periode wel je rust nodig, zodat je volop kunt genieten van je kindje in de kraamweek. Mijn taak is dan ook dat je goed kunt herstellen, en jou en je partner leer hoe jullie je kindje kunnen verzorgen. Daarnaast geef ik jullie voorlichting en adviezen in de zorg voor jou en je kindje en bij het geven van borst en flesvoeding. Daarnaast doe ik dagelijkse controles bij jou en je kindje, deze rapporteer ik in het zorgplan zodat ik jullie gezondheid goed in de gaten kan houden. Mochten er eventueel problemen zijn,  neem ik contact met de verloskundige op.

  • Persoonlijk contact.
  • Bij Thuis of  poliklinische bevalling verloskundige assisteren.
  • Één Kraamverzorgende alleen bij overmacht komt er een collega kraamverzorgende.
  • Flexibele kraamzorg dit alles in overleg.
  • Zorg voor eventuele andere kinderen en ze betrekken bij de zorg van de baby.
  • Zorg voor de dagelijkse huishoudelijke taken, waaronder de hygiënische zorg van het sanitair.
  • Eventuele bezoek ontvangen, en voorzien van koffie/thee en beschuit met muisjes mocht dat de afspraak zijn.
  • Zorg voor een gezellige kraamweek, waar jullie met plezier op terug  kijken, en aan het eind van de kraamperiode het weer zelfstandig op kunnen pakken.

Borstvoeding

Als jullie kiezen voor borstvoeding dan ga ik jullie daar in begeleiden. Dit doe ik doormiddel van verschillende aanleg en houding technieken. Borstvoeding is de natuurlijke bron van voeding en geborgenheid voor je baby, het bevat alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft verteerd beter en beschermd tegen allergieën. Het bespaart tijd, je hebt het altijd bij je en de temperatuur is altijd goed. De samenstelling van je melk past zich aan de leeftijd van je baby.

Flesvoeding:

Soms zijn er redenen waarom je geen borstvoeding kunt geven, of kies je er zelf voor om flesvoeding te geven. Tegenwoordig ligt de samenstelling van poedermelk dicht bij borstvoeding zodat het nagenoeg alles bevat wat je kindje nodig heeft. Het beste is te beginnen met standaard flesvoeding, mocht het nodig zijn kunnen we in de kraamweek andere soorten flesvoeding bespreken. Ik leer jullie hoe je de flesvoeding kan bereiden, en alles wat verder bij flesvoeding hoort.